• Besøg vores genbrugsbyggemarked, hvor du bl.a. også finder større møbler, ting til have og VVS

 • Der er altid gratis kaffe på kanden i PlusByg - nyd den i vores lille café

 • Besøg vores genbrugsbyggemarked, hvor du bl.a. også finder større møbler, ting til have og VVS

 • I PlusByg sælger vi bl.a. større møbler

 • Rør m.m. til salg i PlusByg

PlusByg

Åbningstider

Pga. COVID-19 er PlusByg midlertidigt lukket

Find vej

Fiskerhusvej 25
4700 Næstved

Telefon: 

2022 5735

E-mail: 

PlusButikkerne og PlusByg er lukket fra d. 13. marts pga. COVID-19.

PlusByg er AffaldPlus' genbrugsbyggemarked, hvor vi sælger byggematerialer, værktøj, større møbler, hus- og haveartikler som et led i at sikre, at flere ressourcer genbruges.

 
Mere end et byggemarked
Det er ikke småting, du kan finde i PlusByg, vores genbrugsbyggemarked kan tilbyde lidt af hvert - meget mere end byggematerialer. Her er eksempler på varer, du kan finde hos os, vi kan dog ikke love, at vi altid har nedenstående på lager, så kig i stedet forbi:
 • Større møbler: Sofaer, lænestole og sofaborde, spiseborde og -stole, reoler, kommoder, vitriner og kontormøbler
 • Værktøj: Maskiner, reb, søm, skruer, beslag, greb, låse, sikkerhedsudstyr
 • Byggematerialer: Fliser/klinker, isolering, tag og tagrender, træ, plader, vinduer, døre, gipsvarer, belægning m.m.
 • Have: Drivhuse, græsslåmaskiner, hegn, låger, legepladsudstyr, haveredskaber, cykler og lign. 
 • VVS/varme: Toiletter, brusekabiner, armaturer, bruser og bad
I PlusByg har vi forsøgt at bevare bygningens gamle sjæl. Derfor vil du se forskellige værktøjer og installationer, der indgår som en del af PlusByg. De stammer fra Abbednæs Cementvarefabrik, der i sin tid støbte forskellige betonvarer som fx fliser og kegler. Du kan også besøge vores hyggelige cafe, hvor du dagen lang kan tanke op med kaffe eller få en tår at drikke. 

Hvor kommer varerne fra?
Siden 2013 har vores medarbejdere på genbrugspladserne reddet effekter op af containerne - ting som er for gode til at blive smidt ud, ting som fortjener at få "nyt liv". Disse bliver solgt i vores PlusButikker, på PlusMarkeder og nu også i PlusByg. Varerne i vores butikker kan også være leveret direkte fra borgerne, private såvel som erhvervsdrivende, der har sat effekter fra til direkte genbrug. 

På den måde er AffaldPlus med til at holde ressourcerne i live så længe som muligt. Det betyder mindre affald, færre omkostninger til affaldsbehandling og mindre ressourceforbrug til fremstilling af helt nye materialer.

Erhvervsdrivende skal normalt betale for indkørsel på genbrugspladsen. Det gælder dog ikke, hvis de udelukkende kommer med varer til PlusByg. I det tilfælde kan de læsses gratis af hos PlusByg. 

"Levende" værksted
Som et led i at bevare så mange ressourcer som overhovedet muligt, har vi i PlusByg etableret et lille værksted, hvor vores medarbejdere går og sætter alverdens ting og sager i stand, så det kan få nyt liv i PlusButikkerne eller PlusByg. Kig ind af vinduerne og få et indblik i vores "levende" værksted. 

Priser og betaling
Hvis du køber varer i PlusByg, kan du betale med kort og MobilePay. Ønsker du at betale kontant, er det muligt via PlusButikken i Næstved. Vores priser afspejler naturligvis, at der er tale om genbrugsmaterialer. En af de store fordele er, at du kan købe enkeltdele og små partier - i stedet for et bræt på 5 meter kan du eksempelvis nøjes med 1 meter.

Levering
Hvis du har brug for at få en vare leveret, tilbyder vi to forskellige typer af levering:
 • Standardlevering (150 kr.): Varen bliver leveret, når vores lastbil kører i din retning. Chaufføren kontakter dig for at aftale det nøjagtige tidspunkt. Leveringen sker inden for 10 hverdage.
 • Ekspreslevering (400 kr.): Du vælger selv leveringsdato og et tidspunkt mellem kl. 8 og 18. 
For begge typer af levering gælder det, at vi leverer til kantsten. Det er desværre ikke muligt, at vi hjælper med at bringe varen helt ind i fx hus, skur eller lign. 

Det går indtjeningen til
Hvis PlusByg genererer overskud, indgår det i den daglige drift af AffaldPlus. De genbrugte genstandes værdi kommer dermed hele affaldsfællesskabet til gode og er med til at holde gebyret for besøg på genbrugspladserne nede. Herudover giver PlusByg arbejds- og praktikpladser, bevarer ressourcer og gavner dermed miljøet. 

PlusByg for virksomheder - gratis aflevering
Som virksomhed i AffaldPlus' kommuner kan I gratis aflevere materialer og udstyr til direkte genbrug i PlusByg. Dermed kan I spare gebyr for brug af genbrugspladserne. I kan aflevere materialer indenfor PlusBygs' normale åbningstid eller indgå en aftale med os og på den måde få adgang til at aflevere materialer døgnet rundt. Læs mere om PlusByg for virksomheder

Bag kulisserne
Bag kulisserne, i samme bygning som PlusByg, findes AffaldPlus' tøj- og tekstilafdeling. Det er her, vi sorterer og pakker alt det tøj og tekstil, som indsamles på genbrugspladserne. En del af tøjet sælges i PlusButikkerne, noget indgår i et større EU-finansieret tekstilprojekt, mens resten eksporteres i store 'big bags' til Belgien, hvor det sorteres yderligere.

Ved fuld aktivitet forventer vi at ramme 1.200-1.500 tons tøj og tekstil om året. Som en lille bonus bruger vi poserne, som tøjet afleveres i, til varer købt i PlusByg eller PlusButikkerne.

Med støtte fra...
PlusByg er en aktivitet i projektet "Mærk Næstved – Bæredygtig Grøn Byudvikling", som får støtte fra EU's Regionalfond. Læs mere om projektet på ressourcecity.dk/bgb

 
Opdateret: 18. marts 2020