• Fjernvarmeværket leverer varme til borgere og virksomheder i Sorø

  • Fjernvarmeværket leverer varme til borgere og virksomheder i Sorø

Om fjernvarme - bliv klogere på din varme

Kontakt
AffaldPlus
Ved Fjorden 20
4700 Næstved
Tlf.  5575 0800
affaldplus@affaldplus.dk 
CVR: 39170523
EAN: 5790002434518

Vagttelefon
Må KUN benyttes uden for almindelig åbningstid i tilfælde af driftsforstyrrelser: Tlf. 5782 1396

Åbningstider
Mandag-torsdag: 8.00-15.30
Fredag: 8.00-14.00
Hvorfor vælge fjernvarme?
Fjernvarme bliver mere og mere populært, næsten to ud af tre husstande har i dag fjernvarme, og det er der god grund til. Opvarmningsformen er nemlig både god for miljøet og økonomien samtidig med, at den giver nem og sikker varme i stuerne. Kort sagt - fjernvarme er fremtiden.

Mere miljøvenligt 
Det handler om at producere mest muligt varme og samtid udlede mindst muligt CO2, - det er her, fjernvarmen har sin styrke. Opvarmningsformen er nemlig utrolig energieffektiv og belaster dermed miljøet i langt mindre grad end fx oliefyr og elvarme.
 
Fjernvarmen kan produceres på flere forskellige energikilder - fx biomasse, sol og affald, og derfor er den ikke så afhængig af knappe brændstoffer som fx olie og naturgas, hvor priserne kan svinge meget. Men selv når fjernvarme produceres på olie og naturgas, udnytter værket energien langt mere effektivt end private kan med eget fyr derhjemme. Fjernvarmen gør desuden brug af overskudsvarme fra elproduktion og industri.
 
På anlægget i Sorø producer vi i dag fjernvarme på gaskedler, men det bliver vi ikke ved med. I 2020 forventes et nyt anlæg at stå klar på Kragelundsvej. Anlægget vil køre på biomasse, dvs. have- og parkaffald fra AffaldPlus’ seks ejerkommuner, hvilket er både billigere og mere miljørigtigt.
 
De vedvarende energikilder fylder mere og mere, og fra 2035 vil fjernvarme være 100% baseret på vedvarende energi, dette til stor gavn for mængden af CO2.
 
Godt for din økonomi
Fjernvarme er godt for din økonomi. Gennem flere år viser prisudviklingen, at fjernvarmen har været langt billigst sammenlignet med fx olie, gas og el. Det skyldes flere faktorer: 
  • Et fjernvarmeanlæg har en betydelig længere levetid end andre alternativer.
  • Fjernvarmen er et fælles varmesystem, det betyder bl.a., at forbrugerne deler udgifter til vedligehold, udvikling og drift. De kollektive værker kan desuden udnytte energikilderne langt mere effektivt end mindre, private anlæg.
  • Endelig er det ifølge Varmeforsyningsloven ikke tilladt at tjene penge på fjernvarmen. Økonomien i forsyningsselskaberne skal blot balancere.
Bekvemmelig og sikker varme
Fjernvarme er lig med høj leveringssikkerhed, ingen vedligeholdelse og ingen støj- eller lugtgener. Leveringssikkerheden skyldes valget mellem mange forskellige energikilder. Det gør os mindre afhængige af enkelte energikilder og brændsler, hvilket er et stort plus, da fx olie og gas kun kan leveres fra få lande.
 
De ansatte på Sorø Fjernvarmeværk overvåger produktionen døgnet rundt, så du som kunde kan sove roligt om natten uden at spekulere på, om der er varme og varmt vand næste dag. Med fjernvarme slipper du desuden for at fylde fx olietanken op eller rengøre dit træpillefyr.
 
Fremtidssikret løsning
To ud af tre danskere har allerede fjernvarme, og der investeres i forskning og udvikling inden for området. Men vigtigst af alt er den ikke afhængig af energikilder som olie og gas men kan skifte mellem forskellige vedvarende energikilder, - bl.a. solenergi, affald og have-/parkaffald.


Her leverer vi fjernvarme
Vi dækker som udgangspunkt adresser med 4180 som postnummer. Det er dog ikke givet, at du, fordi du har 4180 som postnummer, kan få leveret fjernvarme. Hvis du ønsker at blive fjernvarmekunde, så ring eller skriv til os. Vi ved, hvad der er på tegnebrættet og kender de præcise adresser, hvor fjernvarme er en mulighed.
 
Opdateret: 11. september 2019