Giv småt elektronik nyt liv!

Giv småt elektronik nyt liv!

Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en smadret mobiltelefon! Brugt småt elektronik kan få nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer vores affald.

Småt elektronik kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.
Mobiltelefoner, barbermaskiner og computermus kan bruges igen, hvis du sorterer dit affald, og på den måde kan vi spare på naturens ressourcer.

Når du afleverer småt elektronik til genbrug, er du med til at give råstofferne nyt liv. Og så undgår vi samtidig, at skadelige stoffer ender i naturen.
 

Sådan sorterer du derhjemme
 

Småt elektronik er er fx:
  • Mobiltelefoner
  • El-tandbørster
  • Fjernbetjeninger
  • Barbermaskiner
  • Elektronisk ure
  • Opladere
Småt elektronik afleveres i en klar pose på låget af affaldsbeholderen.Sådan afleverer du småt elektronik i din kommune
I alle AffaldPlus' kommuner kan du aflevere småt elektronik i en pose på låget af din affaldsbeholder. På din kommunes hjemmeside kan du se, hvilken beholder du skal lægge posen på. 

Læs mere her: FaxeNæstvedRingstedSlagelseSorøVordingborg.
 

Sådan bliver småt elektronik genbrugt
Når du afleverer småt elektronik til genbrug, bliver det kørt til et centralt opsamlingssted. Her bliver det pakket i bure og sendt videre til anlæg, som sorterer produkterne yderligere. Herfra sendes det til genanvendelsesanlæg i udlandet.

Det er fortrinsvis kobber fra spoler og ledninger i apparaterne, der kan genbruges i nye apparater. Men de mange printplader indeholder også ædelmetaller som guld, sølv og platin. Ca. 88 % af elektronikaffaldet kan genbruges i nye produkter. 

I Danmark er det Elretur, der står for at indsamle og viderebehandle elektronisk udstyr.

Læs mere om elektronik i vores sorteringsvejledning.

 


 
 
Opdateret: 28. juni 2019